CHANIA FENCING GRAND PRIX 2015 – Η απόλυτη επιτυχία!!!!

By
Updated: Ιουνίου 30, 2015
WP_20150628_11_52_41_Pro

WP_20150628_11_52_41_Pro

 

 

 

 

 

Και οι νικητές των TABLET είναι……

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου στη αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου του Ε.Α,Κ, Χανίων οι διεθνείς αγώνες του Chania Fencing GP 2015 με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση της  Α.Λ.Ξ.Χανίων. Οι αγώνες περιλάμβαναν Ξίφος Ασκήσεως και Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Ανδρών – Γυναικών (άνω των 14 ετών) με ελεύθερη  διεθνή συμμετοχή και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας.

WP_20150628_17_36_21_Pro

Στην πρόσκληση της Α.Λ.Ξ.Χανίων ανταποκρίθηκαν πάνω από εκατόν τριάντα Αθλητές και Αθλήτριες. Είχαμε συμμετοχές από δεκαπέντε συνολικά Σωματεία από την Αθήνα, Αιγάλεω, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Φλώρινα, Ηράκλειο, Μεσσαρά αλλά και από Λευκωσία και Λεμεσσό της Κύπρου. Οι αγώνες ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου και προσέφεραν πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις τόσο στους συμμετέχοντες αθλητές όσο και τους θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα και τις δύο ημέρες των αγώνων.

Στους πρώτους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα και δώρο tablet, στους δεύτερους και τρίτους μετάλλιο, δίπλωμα και ηλεκτρονικά δώρα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα και δώρο.

WP_20150628_00_15_31_Pro

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με το Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων – Παγκορασίδων και συνεχίστηκαν το μεσημέρι με το ξίφος Ασκήσεως Ανδρών – Γυναικών.

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με τέσσερα αγόρια. Ο Τζεράκης κατέλαβε την 5η  θέση, ο Φιλιππάκης την 6η, ο Παπαδοκοκολάκης την 7η και ο Σφακιανάκης Ιωάννης τη 10η.  Στα κορίτσια η Converse κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και οι Ηλιάκη και Κασσάρα μοιράστηκαν την τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο.

Στους Άνδρες συμμετείχαμε με  πέντε αθλητές. Σε πολύ καλή μέρα ο Παπαντωνίου έφτασε στην 6η  θέση χάνοντας την ευκαιρία για μετάλλιο από τον Σιακήρ του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω (χάλκινο μετάλλιο) και ο Τσιτσιρίδης στην 8η χάνοντας από το Μαυρίδη του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω ( ασημένιο μετάλλιο). Ο Τζαμπαζάκης κατετάγη 12ος . Ο Converse και ο Γαβριλίδης δεν περασαν από τη φάση των ομίλων.

Στις Γυναίκες συμμετείχαμε με έξη αθλήτριες. Η έμπειρη Μαρκαντωνάκη κατέκτησε την 3η  θέση και το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας τη θέση στον τελικό από τη Δεσύλλα του Α.Ο.Ξ.Α. (ασημένιο μετάλλιο). Η Χρυσηίδα Μανουδάκη έφτασε στην 5η θέση χάνοντας τη θέση στα μετάλλια από την Πεδιαδιτάκη της Μεσσαράς, η Παπαδουλάκη στην 7η  χάνοντας από τη Δεσύλλα (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, αργυρό μετάλλιο) και η Νεφέλη Μανουδάκη στη 8η θέση χανοντας από τη Χαλδαίου (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, Χρυσό μετάλλιο). Οι Δραμηλαράκη και Σημαντηράκη δεν πέρασαν από τη φάση των ομίλων.

Μετάλλια Ξίφους Ασκήσεως

Ξίφος Ασκήσεων Παμπαίδων

 1. Καμπανιάρης (ΑΟΞΑ)
 2. Αυγουστάκης (Μεσσαρά)
 3. Γκάικερ(Γλυφάδα), Κάζηλας (Μεσσαρά)

Ξίφος Ασκήσεψς Παγκορασίδων

 1. Κωστολιά (ΑΟΞΑ)
 2. Converse (Χανιά)
 3. Κασσάρα (Χανιά), Ηλιάκη (Χανιά)

Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών

 1. Μπεσίρης (ΑΟΞΑ)
 2. Μαυρίδης (ΑΟΞΑ)
 3. Γιάννος-Ρίζος (ΑΟΞΑ), Σιακήρ (ΑΟΞΑ)

Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών

 1. Χαλδαίου (ΑΟΞΑ)
 2. Δεσύλλα ΛΟΑ)
 3. Μαρκαντωνάκη (Χανιά), Πεδιαδιτάκη (Μεσσαρά)

Την Κυριακή το πρωί είχαμε τους Αγώνες του Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων και το μεσημέρι των Ανδρών – Γυναικών.

Στα αγόρια είχαμε πέντε συμμετοχές. Ο Σασλής κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας τη θέση στον τελικό από το Χατζηγεωργίου της Μεσσαράς. Ο Χριστοδούλου έφτασε στην 6η θέση χάνοντας από στο Σασλή ενώ οι Κεχαγιάς, Προεστάκης και Σφακιανάκης αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων.

Στα κορίτσια η πάντα ενθουσιώδης Ελευθεράκη κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο ενώ η Σβουράκη περιορίστηκε στην 5η θέση.

Το αποκορύφωμα των αγώνων ήταν το Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών, που είχε και τη μεγαλύτερη συμμετοχή με 34 συμμετοχές στους άνδρες και 27 στις Γυναίκεσ. Στους ημιτελικούς ο Εμανουηλίδης της Λεμεσσού απέκλεισε τον Παπαδημητρίου του Πανελληνίου με 15/11 και ο Κοντογιάννης του Θησέα τον Νίκο Τσώκα της Φλώρινας με 15/6. Στον συναρπαστικό τελικό που ακολούθησε ο Κοντογιάννης υπερίσχυσε με 15/9 του Ηρακλη Εμμανουηλίδη και κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε μεπέντε αθλητές. Ο Δημητρόπυλος κατετάγη 13ος ο Ιωάννης Στιούκης 18ος, ο Κρασουδάκης 20ος ενώ αποκλείστηκαν οι Δόλγυρας και Δρικάκης.

Στις Γυναίκες η Μαστοράκη δικαίωσε τις προσδοκίες μας φτάνοντας στον τελικό και χάνοντας την πρώτη θέση από την έμπειρη Ντουπίνινα της Λευκωσίας με 15/12 σε ένα συναρπαστικό αγώνα. Η Στιεπάνοβιτς έχασε τη θέση στα μετάλλια παίζοντας απέναντι στη συναθλήτριά της Μαστοράκη και κατέλαβε τελικά την 5η θέση. Καθώ οι αγώνες ήταν ελελυθερης συμμετοχή χωρίς περιορισμό όπλου η Μαρκαντωνάκη (ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών) έφτασε εδώ μέχρι την έβδομη θέση χάνοντας τη θέση στα μετάλλια από τη Νικολέττου της Λεμεσσού. Η Νεφέλη Μανουδάκη κατέλαβε τη 12η θέση η Μπακατσάκη τη 15η , η Τζιλιβάκη τη 16η, η Δόλγυρα την 20η ενώ η Ελληνιτάκη και η Κρητικού αποκλείστηκαν.

 

Μετάλλια Ξίφους Μονομαχίας

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων

 1. Γρηγοριάδης (Μεσσαρά)
 2. Χατζηγεωργίου (Μεσσαρά)
 3. Σασλής (Χανιά), Τζωρτζάκης (Θησέας)

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων

 1. Ελευθεράκη (Χανιά)
 2. Μελαμπιανάκη (Θησέας)
 3. Παπαδοπούλου (Θησέας), Τσιγκαράκη (Θησέας)

Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών

 1. Κοντογιάννης (Θησέας)
 2. Εμμανουηλίδης Ηρ. (Λεμεσσός)
 3. Παπαγεωργίου (Πανελλήνιος), Τσόκας Νικ. (Φλώρινα)

Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών

 1. Ντουπίνινα (Λευκωσία)
 2. Μαστοράκη (Χανιά)
 3. Μιμηγιάννη (ΠΑΟ), Πανταζίδη (Πανελλήνιος)

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2015 η Α.Λ.Ξ.Χανίων διοργανώνει μεγάλους αγώνες εθνικής και, τούτη τη φορά, διεθνούς εμβέλειας. Πριν μόλις τρείς μήνες, στα τέλη Μαρτίου διοργάνωσε  στα Χανιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών η υψηλότερη διοργάνωση Εθνικής εμβέλειας στην κατηγορία της. Η απόλυτη επιτυχία τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και η ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων, συνοδών, προπονητών θεατών ,  του ίδιου του Προέδρου της Ε.Ο.Ξ.  κου Εμμ. Κατσιαδάκη, του Γ.Γ. κου Δημ. Κοντού, του Ομοσπονδιακού Προπονητή κου Χάρη Τσολάκη του Προέδρου της Πα.Συ.Π.Κ.Ο. κου Δημ. Χατζησαράντου , αποτέλεσαν το έναυσμα για τη διοργάνωση του εορταστικού τουρνουά Chania Fencing Grand Prix με αφορμή τη δεκαετία  της.

To βράδυ του Σαββάτου 27/06/2015 κόψαμε την πανέμορφη τούρτα γενεθλίων μας, εν μέσω πεντανόστιμων μεζέδων της κας. Τασίας Μαριδάκη στο «Ραχάτι» Κουνουπιδιανών.  Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι σύλλογοι από την Λευκωσία, – Ο Πρόεδρος της Λευκωσίας κος. Βεϊτζό Τσάε μας τίμησε με μία όμορφη χειροποίητη αναμνηστική πλακέτα για τα δέκα χρόνια του Συλλόγου μας – Μεσσαράς και Θησέα Ηρακλείου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χανίων κος. Αδοντάκης, ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος κος. Μανώλης Σκουλάκης,ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Λέσχης Κρήτης κος. Μανώλης Κουριδάκης αλλά και ο εκδότης του μεγαλύτερου ειδησιογραφικού Portal της Κρήτης κος. Γιάννης Ξυγκάκης.

WP_20150628_11_59_11_Pro

Μας τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πα.Συ.Πκο κος Δημήτρης Χατζησαράντος αλλά και ο Γενικός Γραμματέας κος Στάθης Γεροσίδερης, τους οποίους ευχαρστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή του Chania Fencing Grand Prix .

 

Η  Α.Λ.Ξ.Χανίων ευχαριστεί θερμά τους πολύτιμους, πάντα, χορηγούς και υποστηρικτές της που χωρίς την έμπρακτη συμπαράστασή τους δεν θα μπορούσε να φέρει και να διαδώσει το συναρπαστικό Ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας στα Χανιά και να γίνει παράλληλα ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα Σωματεία στην Ελλάδα με πλήρη ιδιόκτητο εξοπλισμό και αποδεδειγμένη ικανότητα διοργάνωσης μεγάλων επίσημων αγώνων Ξιφασκίας στα Χανιά.

WP_20150627_14_00_31_Pro

Ειδικότερα ευχαριστεί

Την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και τον Πα.Συ.Π.Κ.Ο. για την πλήρη θεσμική στήριξη.

Το Δήμο Χανίων και τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο επί των Αθλητικών για τη φιλοξενία στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Την Περιφέρεια Κρήτης/Αντιπεριφέρεια Χανίων για την πολύπλευρη και ουσιαστική στήριξη,

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων για τη φιλοξενία των αγώνων

Την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης, μεγάλο χορηγό μετακινήσεων των αποστολών της Α.Λ.Ξ.Χανίων και των φιλοξενουμένων μας

Τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή των αθλητικών και λοιπών δραστηριοτήτων μας.

Τις Χανιώτικες Επιχειρήσεις και Φορείς και κυρίως τους γονείς των αθλητών που στέκονται πάντα στο πλευρό της Λέσχης στηρίζοντας ολόψυχα το Αθλητικό και Παιδαγωγικό μας έργο.

WP_20150627_23_43_20_Pro

Στα πλαίσια της έκφρασης τιμής προς τους φίλους της, η  Α.Λ.Ξ.Χανίων απένειμε τιμητική πλακέτα στους

Κα Κατερίνα Ζομπανάκη υπεύθυνη Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης/Αντιπεριφέρειας Χανίων για την προσφορά της στη Λέσχη αλλά και στο αθλητικό γίγνεσθαι των Χανίων.

Δρα Αντώνη Κρασουδάκη Νευροχειρούργο και Ξιφομάχο και

Δρα Μάρθα Ρενιέρη Παιδίατρο και Ξιφομάχο, για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή τους

Κο Γεώργιο ΣταυριανουWP_20150628_00_21_24_Proδάκη Δημοσιογράφο επί τριάντα σχεδόν χρόνια του αθλητικού ρεπορτάζ για την προβολή και στήριξη του έργου μας.

Κα Αναστασία Μαριδάκη ιδιοκτήτρια του Μεζεδοπωλείου «Ραχάτι» για την πλουσιοπάροχή και εγκάρδια κάθε φορά φιλοξενία των εκδηλώσεών μας.

 

 

Με Αθλητικούς Χαιρετισμούς

You must be logged in to post a comment Login